27.10.09

Tofaş Fabrikası İşçisi Cinnet Getirdi

Geçtiğimiz eylül ayında yabancı kaynaklı bir ses ve görüntü paylaşım sitesine sızdırılan ”Allah diyen silecek”adlı vidyo Bursa halkında infial yarattı.

Gece vardiyası sırasında cinnet getirerek portif adli sanayi aracıyla Bursa sokaklarında terör estiren Berkud Şahin adli işçi polis tarafından Vidanjör yardımıyla kısa surede yakalandı.Maktul BŞ ”Giydiğim kauçuk tabanlı botun sesinden korkar oldum, devlet bize sahip çıksın. Radikal Budist örgütlerden tehdit telefonları alıyoruz” açıklamalarında bulundu.Akıllara durgunluk veren olay, üretime 16 saatlik (2 vardiya) ara verilmesine yol açtı. Müzayede altında bulunan isçinin durumunun iyi olduğu belirtildi.

Sileceğin ve yapıldığı kauçuk malzemenin tedarikçisi Uhud Kimya Sanayi yetkilileri kullandıkları kare kauçuk profillerin üretildiği Ficus Elastica ağacının (sağdaki resim) %100 İslami koşullara göre kesildiğinin altını çizdi.

”Desteğimizi halktan alıyoruz” parolasıyla meslek hayatlarına başlayan ve ilk yıllarında Yugo Plastika basketbol takımına teknik malzeme sağlayan sanayi devi UČI, 2006 yılından itibaren ise Tofaş şirketine silecek ve bunun gibi alt sistemlerin tedarik zincirini sağlıyordu.



Benzeri bir durum da 2004 yılında İzmir Hayvanat bahçesinde yaşanmış ama hayvanat bahçesi yöneticileri olayı yalanlamıştı. Basın mensubu arkadaşlarımızın yezanesinde ziyaret ettikleri su an emekli olan -Allah diyen aslan diye de bilinen- Burçin Aslan beyanat vermekten kaçındı ve ”Ne zaman didim hacı? Ben şıhmıyım, bana niye bakıyon?” sözleriyle basın mensuplarını kişeledi.

Tofaş şirketi yetkilileri olay yargı aşamasında olduğundan bu surece etki etmek istemediklerini bildirerek herhangi bir açıklamada bulunmaktan çekindi.

Türkiye ataiyist ve darwinist düşünce kulüpleri federasyonu (TADDKF) yetkilileri, yaptıkları basın beyanninda: Olayın darwinizmle hiç bir ilişkisi olmadığını vurgulayarak; ”Konuşan arabanın temellerinin herhangi bir kuru fosülümsü organizmayla bağlantısı var mı yok mu bunu konuşalım. Biz olayda sözde dinsel bir etken göremiyoruz” diye hodri meydan dedi.

Bu açıklamaların, relicyonistler ve bilimciler arasında uzun zamandır süregelen husumeti nasıl yönlendireceği kulislerde tartışılmaya başlandı bile. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor, en kısa zamanda yeni gelişmelerle karşınızda olacağız.

Kule Piçi Haber Ajansı (KPH-A)

Hiç yorum yok: