28.10.09

Dahili Havadis

Haber Turu

Eylemciler Göteborg’da Polisler Çatıştı


Her sene 26 Ekim’de görmeye alışık olduğumuz sahneler Göteborg sokaklarında yeniden yaşandı. Geleneksel “Miljö bir toplum için 1 miljön imza kumpanyası” meydanları savaş alanına çevirdi. Emniyet müdürü göstericilere dağılması için uyarıda bulundu. Radikal Çevreci Maoist Leninist Ülkücü Parti (RCMLUP) üyeleri ise bu uyarıya taş ve sopalarla karşılık verdi. İşte o tüylerinizi diken diken edecek diyaloğun metni:

Emniyet: İngen gösteri dağılın…
Grup: Vadå ingen?!? Taş yağdırın a dostlar kervanı!
E: Vem var det som kasta?

Muhabirimiz kafasına gelen sert bir cisimden dolayı kaydı yarıda bırakarak olay yerinden ayrıldı.
Öfkeli gürüh elektrik tüketimi konusunda toplumu bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

İsveç Atom Enerjisi ve Feomidyum Enstitüsü başkanı Sayın Magnüs Çift Axelson, “ Hane bazında tüketimin bu denli yüksek olmasının sebebi Erol Güney ve Kettle’dan başkası değildir. Çay tüketimi bu hızdayken ne feomidyun yeter ne de atomun içinde kendi ekseninde dönen proton yeter. Her ay 5 Keban Barajı kadar anektrik boşa akıyor trafolardan!!!” diyerek karamsar bir tablo çizdi.


Çevre zararlı sanayi tipi kettle

Sosyal ve çevre sorunları konusunda duyarlı sanatçı Selami Şahin, enerji konusunda hükümeti eleştirenlere veryansın etti. Üretim ve tüketim arasında bu kadar uçurum varken hükümeti eleştirmenin yersiz olduğunu belirtti. Sözlerine “ Vermeyince Mabut, neylesin enerji bakanı Knut” diyerek devam eden dünya starı yıldız sanatçı, adeta hizipçilere çelik ayna tuttu.



Lund’da Moral Gecesi

Porcupine Tree’nin Mehmetçik Vakfı yararına verdiği konser, Lund’lulara felekten bir gece yaşattı. Lund Jandarma Tabur Komutanlığı’nin Erler Gazinosu’nda düzenlenen konsere binlerce davetli katıldı. Gecede, askerlerin morallerinin çok yüksek olduğu göze çarpıyordu. Ön sıradan konseri izleyen jandarma komutanı Delibaş Alyon, Trains parçası çalarken eşiyle şarkıya eşlik etmekten geri durmadı.

Gecede ufak çapta talihsizlikler de yaşandı. Konser öncesi salona kimliği belirsiz kişilerce yerleştirilen jammer cihazı konser esnasında kısa süreli elektrik kesintisine yol açtı. Sahneye yerleştirilen savunma tipi jammer cihazı, jammer imha uzmanı ekipler tarafından fünyeleme suretiyle etkisiz hale getirildi.

Işte hainlerin sahneye tuzakladığı cihaz

Katatonia’nin solisti tatsız bir şekilde hastaneye (Namlı Sjuklarıhuset) kaldırıldı. Seyirci baskısına dayanamayan şarkıcı sahne dalışı yaptı. Sahnenin hemen ön tarafını tutmuş kel izleyicilerin farkına varmayan ve üzerlerine düşen solist, “Işık gözümü aldığı için farkedemedim. Pişman değilim, yine olsa yine yaparım” beyanatında bulundu. Sağlık durumunun iyiye gittiğini belirten doktoru diğer sanatçılara da örnek olacak bir açıklamada bulundu. “Sanatçılar ve sanatseverler bu tip şovlar yapmadan önce iki kere tartmalılar. Kel kafalar 1.5 metreden sonra Ytong etkisi yaparlar, daha dikkatlı olunmalı” diyerek basın mensuplarını uğurladı. Kule Piçi ekibi olarak sanatçıya acil sifalar diliyoruz.


Jammer imha uzmanı dakikalarca ayakta alkışlandı

Hiç yorum yok: