23.10.09

Tarihte Bugün (1 Mayıs) Nüshâ#3 (final)


13 Ocak 1999 Vişnelik-Çamlıca Mahalle Kavgası (Migros Arsası Ovası Muharebesi)

Tekmili Birden 3 Kısım!
_____________________________________________
.
Arkası 7 hafta önceydi. Bize yadigar: Savaş hazırlıkları tamamlanmıştı. Mercan Abi sol kanatta görev yapacaktı. Kürt ali'nin pilanı tıkır tıkır işleyecek miydi? İskender bu kesin gibi görünen yenilgiyi önleyebilecek miydi? Az sonra...
.
_________________Tefrika #3___________________

Muharebe:
.
Sonucu önceden belli gibi gözüken muharebe, mahallenin sevgilisi emekli albay Hüsamettin Tambay'ın cenazesi nedeniyle 15 dakika uzayan öğle namazına müteakkip, bulutlu fakat nemsiz bir havada başladı. Güneş ışınları, bulutların arasından, hani mevsimin ilk karı düştüğünde kırlangıçlar yuvalarından kafalarını uzatır ve ufka doğru sanki bu fani dünyada hancı değil de yolcuylarmışçasına bakarlar ya, işte öyle göstermişti sıcak yüzünü. Migros arsasının kahverengiye çalan kumulları sessiz ve fakat bir o kadar da mahmur, yaklaşan felaketin ayak seslerini dinleyen bir dinginlikte, göz alabildiğine uzanmaktaydı. Vişnelik'in sayısal ve coğrafi üstünlüğüne dayanarak, İddaa'nın Vişnelik'in galibiyetine 1 e 1.05 oran vermesi, Çamlıca geleneğini aşağıladığını düşünen Çamlıcalılar'ı daha da motive etmişti.

İlk ufak süpriz İskender'den gelmişti. Bloklar arası mesafeyi kısacık tutmuş, birlikleri yanaşık düzende dizmişti. Kim orta, kim sağ anlaşılmıyordu. Orta yapıyordu kanat yoktu, kanat yapıyordu orta yoktu. (E Amuaagouia). Sol kanat belki biraz daha belirgindi. Ayrıca yukarıda belirttiğimiz üzere, Kürt Ali'nin planlarının aksine, sol kanadı kalabalık tutmamış; adeta Melaat ünügürlü piyadenin karşısına 5-6 kadar cengaveri yem gibi atmıştı. Maçı maraton düzlüğünde kendilerine ayrılan basın locasında izleyen kartel medyası mensubu sözde uzmanlar, bunu bır gaflet olarak algılamış ve kamuoyunu o yönde manipule etmeye çalışmışlardı. Murat Bardakçıyan "İskender'in B pilanı yok" derken Aziz Yıldıvım İskendev'in dopingli olduğunu iddia ediyordu.

İstiklal Marşımız hep birlikte yarım ağızla ve senkron kayması makamında söylendikten sonra savaşa start verildi. Papaz, Kürt Ali'nin pilanladığı gibi başladı. Boyacı piçler, Çamlıcalı yiğitlerin gafasını yaran taşları bir bir atıyorlardı. Aynen pilanlandığı gibi, taciz ataşı altında bunalan Çamlıca sol kanadı, Mercan Abi'nin emriyle taşçı veletlerin üstüne gitti ve daha sonra arkada onları bekleyen Vişnelik sağıyla angaje olmak için hareketlendi. İşte ne olduysa o anda oldu ve savaşın, dolayısıyla da dünya tarihinin gidişatı değişti!

Sarııiskender'in 3 km den duyulabilen 'dayı ıslığı'nın duyulmasıyla beraber, aynı anda, Çamlıca merkez ve Çamlıca sağ kanadının büyük bir kısmı Vişnelik merkeze taarruza kalktı. Herkes merkeze dalmışken, Çamlıca sağ kanadının ise küçük bir kısmı ayrıldı. Tatar Fethi'nin önderliğindekı uzun vileda saplarıyla donanmış bu az sayıdaki elit kuvvetler, vişnelik süvarisine saldırdı. Bu beklenmedik ani hızlı breakfast tadında kontra atak, Vişnelik birliklerinde hezeyana ve vesveseye yol açtı.

Özetlersek, tam o andaki durum şöyle idi: Vişneliğin sağ kanadı (Melaat ünügürlü piyadeler) ufak bir Çamlıcalı grupla kenetlenmişti ve tüm gayretlere rağmen bir milim gidemiyorlardı. Vişnelik merkez neredeyse bütün Çamlıcalılar'ın saldırısı altındaydı. Vişnelik sağ kanadı (bisikletliler) ise daha pedal çivirmeye bile fırsat bulamadan küçük ama etkili bir Çamlıcalı grup tarafından baskına uğramıştı.
.

Muharebede kritik anlar
.
Bu vaziyette kilit nokta, Melaat ünügürlü Vişnelik piyadesinin bir an önce karşısındaki zayıf çamlıcalıları yenip merkeze yardıma gelmesiydi. Çünkü bütün kuvvetiyle merkeze yüklenen İskender, Kürt Ali'yi hazırlıksız yakalamıştı ve Kürt ali'nin gafası atılan bir dobi misketle yarılmış, panikleyen Kürt Ali komuta gücünü yitirecek kadar çaresizleşmişti. Vişnelikli ağır süvari bisikletli grubunun ise hali içler acısıydı. 5 adet elit Çamlıcalı, 10 tane bisikletliyi bisikletlerinin üstünden atmış, ucuna dikenli tel takılmış okey tahtalarıyla acımasızca dövüyorlardı.

Anaların gözü yaşlıydı. Yaralılar kendi bağırsakları ve yerdeki çamurdan mamül, mide bulandıran bir çirkefin içinde inim inim inliyordu... Mayına basan bacağı kopmuş bir nefer, "Kesin! Öbür bacağımı da siz kesin! Bu mahalleye bir değil iki bacağım, hatta bir de kolum feda olsun!" diyen canhıraş haykırışlarla yürekleri dağlıyordu. Durumu fırsat bilen MHP yetkilileri, hemen ayaküstü örgütledikleri mitinglerde galeyana gelen halkı savaş ve kan içiciliğe davet ediyor; huzur ve barış çağrısı yapıyorlardı.
.
Sonuç:
.
Göt korkusuyla savaşan Mercan abi komutasındaki Çamlıca sol kanat, asimilasyon pahasına da olsa Vişnelikli sağ kanadı, yeterince uzun bir süre yerinde tutmayı başarmıştı. Bu geçen sürede, İskenderin komutasındaki Çamlıca merkezin beklenmedik saldırısı sonrasında afallayan Vişnelik merkezin yarısı, yakınlardaki Es-Es berberine sığınmak için depara başladı. Kalan yarısı ise izleyenlerin kanını donduran bir şekilde telef oldu.

Vişnelik sağ kanadını oluşturan bisikletlilerin tamamı beyin pekmezinin deplase olması nedenli beyün anörizmasına bağlı komplikasyonlar sonucunda hayatlarını kaybetmiş, askeri terimle imha edilmişti. Bisikletlerine ise ganimet olarak el konmuştu.

Merkez ve sağ kanadın düştüğünü gören Melaat ünügürlülerin komutanı Halil İbrahim abi, kişisel bazda galip olmasına rağmen, ordusunun diğer komutanları yenildiği için yenik sayılmış ve avaş alanını -fazla kayıp vermeden de olsa -terk etmek zorunda kalmıştır. Taş atıcı boyacılar ise savaş alanını ilk terk edenler olmuşlardır. Üç sayılılık taş atışlarında istenen ve arzulanan isabet oranını yakalayamamışlardır. Hacı Şakir'lere ise davranmaya wakit bile bulamayan piçler; adeta çil yavrusu gibi dağılmış, Vişnelik mahallesin için utanç kaynağı olmuşlar, nesilden nesile anlatıla gelen Namık Kemal fıkralarına konu olacak kadar dillere düşmüşlerdir.
.
Savaşı kazanan Sikender'in kuvvetleri olmuştu
.
Outcome Dediğimiz Olgu:
.
Kürt Ali'nin taktiksel pilanları tutmamış, bunun üzerine büyük Türk ses sanatçısı ve ülkücülerinden İsmail Düdüt, "Pilan yapmayn pilaaan, tutmaz karadenizde" isimli, daha sonra yurovizyonda ülkemizi başarıyla temsil edip finale kalamadan elenecek olan şarkısını bestelemiştir.

Vişnelik lideri Kürt Ali'nin kafasına koparmada 3, toplamda 5 dikiş atılmıştır. Savaş alanını terk ettiği için kurmayları tarafından ayağı kaydırılan Kürt Ali, kariyerini erken yaşta noktalamak durumunda kalmıştır. Ticarete atılan Ali, Mekap Eskişehir distribütörlüğünü ve baş bayiliğini almış ve 20 yıl bu işi yapmıştır. Halkın ayak sağlığına yaptığı tartışılmaz katkılarından dolayı Doğu Anadolu Ortopedistyan Hekimler ve Halı Dokuma Emekçisi Kadınların Haklarını Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından kendisine onur ödülü ve 5 milyon lira mansiyon ödülü verilmesi kararlaştırılmış, ancak karar yargıtaydan temyiz yolu kapalı olarak dönmüştür.

Savaşta Çamlıca'nın tek ciddi kaybı, savaşın kazanılmasında belki de en büyük rolu oynayıp Melaat ünügürlüleri yerinde tutan mercenarylerin neredeyse hepsinin şehit düşmesi ve Mercan Abinin esir edilmesidir. Yukarıda bahsettiğimiz intikam yemini uyarınca -ve belki biraz da savaşın kaybedilmesinin de hırsıyla- Mercan Abi bir telefon diregine, yüzü direge bakacak şekilde bağlanmış ve mahallenin henüz milli olmamış gençlerine parayla değil sırayla peşkeş çekilmiştir. İskender'in, Mercan Abi'yi bilerek ele geçirilmesi kesin olsun diyerekten sol kanada atadığı, bu şekilde onun ya ölerek ya da sikeltilerek tarih sahnesinden silineceğini ön gördüğü Sokrates tarafından anlatılır. Ayrıca, bu vesileyle İskender'in, Mercan Abi'nin cinsel tercihlerinin değişmesine yol açtığı ve bu sayede yıllar sonra ona hareminde başköşeyi ayırma fırsatı yarattığı öne sürülse de henüz ispatlanamamıştır. (Eğer bu iddialar doğruysa, bu muhteşem zeka karşısında şâpkâ çıkarmak gerekir. (Yazarın notu))

Savaşın bu şekilde sonuçlanması sonucunda, Vişnelik Çamlıcanın vilayetı olmuş ve vergiye bağlanmıştır. Vişnelik lideri, Çamlıca vezirine denk sayılmış, Rusya'nın sıcak denizlere inme hayali suya düşmüştür. Çamlıca mahalle takımı üst üste 3 kez şampiyon olmuş ve birinci dünya savaşında terazinin dengesinin Nağzi Almanyası ile Amerika'nın ittifakı olan sözde Miğfer Kuvvetleri lehine değişmesine vesile olmuştur. Vişnelik mahallesi, içine Hacı Şakir lavanta kokulu sabun kalıbı konmuş çorapları kitlesel imha amaçlı değil enerji üretimi amacıyla geliştirdiğini iddia etmiş fakat BİM yetkilileri yaptıkları incelemelerde bunun doğru olmadığına hükmetmişlerdi. Bunun sonucunda 4 yıl liglerden uzaklaştırılan Vişnelik mahallesi bir daha mahelleler arası UEFA fitbol liginde söz sahibi olamamıştır.

Ele geçirilen Vişnelik bisikletleri ilerleyen yıllarda Gozlu'da sanayi devriminin temellerini atmıştır: İskender'in yeni ordusunda Gompanyon Gavalri adıyla yurdun 4 bir yanındaki savaşlarda kullanılan bu bisikletlerden biri, bir EsEs-Zonguldakspor maçında ilkel kabile Gozluluların eline geçmişti. İlk kez mekanik bir cihaz gören çoğu Gozlulu zevat, iki teker üstünde dengeli gidebildiği iddia edilen bu cihazın olsa olsa hazreti peygamberin miraca çıktığı zembil olabilecegini öne sürerek secdeye vardılar. Bronz devri teknolojisiyle çok daha fazla haşır neşir olan genç nesil ise yeni icadı, oyuncak beton karma makinası olarak değerlendirdi ve durağan kabile hayatına renk kattı.

Bu yazımızda; -karbon 14 testiyle hamosaksüel olduğu ispatlanana dek- tarihin gördüğü en büyük şahsiyetlerinden biri olduğu kabul edilen Sarııiskender'in tarih sahnesindeki ilk adımlarını inceledik. İskender, bu zafer sonrasında Çamlıca ile olan kontratını tek taraflı fesh edip Büyük İskender adını almış ve Büyük Bizans İmparatorluğu terör örgütünü kurmuştur. Namı dünyanın dört bir yanına yayılmış ve adına İskender Kebap dediğimiz bir yemek bile geliştirilmiştir. Onun hayatına daha derin bir bakışı belki daha sonra atarız diyor ve sözü İskender'in bir sözde beyitiyle bitiriyorum:

"Hatasız kul olmaz, hatamla sev beni.
Dermansız dert olmaz, dermana sal beni."
.
.
İskender, daha sonraları aralarında hamasüksüel meşk olduğu
iddia edilen Mercan Abi ile arkadan arkadaşklık kurarken

__________________SON____________________


1 yorum:

Modern Tesis dedi ki...

Guzel yazi yazani etmeli takdir, takdir ile gonlu hos olmayanin hakki kings headdir