28.10.09

Karadeniz'den Görünüm

Flash Mob Giresun

Burası ne Londra, ne Paris, ne de Sıtokholüm. Giresun’da çoğunun bir birini ilk kez gördüğü onlarca insan aynı anda horon tepti.

2009’un ilk aylarında sahne yaşamına veda eden –Kont Adnan diye de bilinen- Adnan Yılmaz’ın Karadenizli hayranları da tüm dünyadaki hayranları gibi onu horonlarıyla andı. Kont Adnan Hayranları Yardımlaşma Derneği (KAHYD) tarafından organize edilen gösteride Kont Adnan’ın 28 hayranı –internet üzerinden anlaşarak- belediye meydanında toplandı ve çevredekilerin şaşkın bakışları arasında Komafoli şarkısı eşliğinde horon tepti.

Karadeniz HipHap müziğinin en iyi yorumcularından biri olan sanatçı Kont Adnan, `Komafoli` ve `Likaraba` albümleriyle dünyaya ün salmıştı.

Sanatçının kamofoli adli parçasından bir bukle:

Ağaçtan ineyikan tüştum kirdum komaya
Biri da haber vermuş o Fadime halaya
Hala da kitti tedi inşaatta Palaya
Pala işi tuyinca hep sarildi malaya
Kuş foli koma foli toli yağayi toli
Sevdaluğun yuzinden hepten şaşurduk yoli


Kont Adnan için düzenlenen Flash Mob gösterisi tatsız sonuçlandı…

Muhteşem gösterinin bütün şâşasıyla devam ettiği dakikalarda bir grup vatandaş HipHap müziğini bölücü gösterilerde bulundu. Giresun Pazaryerinde toplanan Erkan Ocaklı hayranları ”Armut dalda asilsun, Erkan âbi nasilsun” sloganlarıyla belediye meydanına doğru yürüyüşe geçti. (Karadenizli sanatçı Erkan Ocaklı 2008 yılında hayata veda etmişti.) Giresun esnafının da katılımıyla sayısı 100’leri bulan grup cevre illerden gelen Jandarma ekiplerinin yardımıyla güçlükle kontrol altına alındı.

Olağanüstü hal valisi konuyla ilgili; ”Gösterinin geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Erkan Sönmezin ölüm yıldönümünde yapılması, bölge halkında infial yaratmış. Giresun’un Erkan Ocaklı hayranlığını herkes bilir. Zaten bölgemizde pek sevilen bir müzik olmayan sözde Hiphap sanatının horonla karıştırılması ise olayların iyice çığırından çıkmasına sebebiyet vermiştir.” açıklamalarında bulundu.

Olayın yatışması sonrası bir süre daha sloganlarına devam eden Erkan Sönmez hayranları, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Daha sonra horon başına geçen -aslen Giresunlu- Ozan Orhon, ortada kuyu var yandan geç gibi komutlarıyla, adeta horona neşe ve yön kattı.

Bu konuyla ilgili tartışmalar bir sure daha gündemde yerini alacak gibi gözüküyor.


Kule Piçi Haber Ajansı (KPH-A) Doğu Karadeniz

Hiç yorum yok: