22.10.09

Dahili Havadis (2)

Balat'ta Silahlar Konuştu

İnsanlık nerede kaldı dedirten olay geçtiğimiz akşam Balat’ta yaşandı. 80 yaşlarında bir kadın sırtına isabet eden 4 kurşunla ağır yaralandı. Şişli Etfal Hastanesi’nde yoğun bakıma alınan yaşlı kadının hayati tehlikesi devam ediyor. Olay yerinde yapılan geniş çaplı incelemer sonucunda Otakçılar kahvesinde bulunan 4 kişi göz altına alındı.

Husumetin alacak verecek davasından kaynaklandığı ileri sürüldü. Sigorta primini yatırmayan, kamuoyunda kibariyenin annesi olarak bilinen, K.A. evine giderken Eğrikapı Rum Mezarlığı’nda silahlı saldırıya uğradı. Saldırganların harekete geçmeden önce SSK Moskova’lılar lokalinde toplanıp, kimliği henüz tespit edilemeyen bir kişiden talimat aldıkları iddiaları gün boyu meclis koridorlarında yankılandı. Zanlıya ait robot resim emniyetin websitesinde yayınlandı. Robot resimin ünlü sanatçı Selami Şahin’e benzemesi olayla ilgili ilginç bir tesadüf olarak belleklere kazındı.


Zanlinin Robot Resmi

İlk Türk İnsansız Hava Aracı Basına Tanıtıldı

TÜBÜTAK / UKAMK (Uçan Kaçan Araştırmalar Merkez Komutanlığı) ile Kervan Oyuncak Savunma Petrol Turizm İthalat İhracat Hali Kilim San. Tic. AŞ arasında ortaklaşa yürütülen çalışmalar nihayet ürün verdi. Yıllardır dışa bağımlı olduğumuz bir savunma kalemi olan İHA artık tamamen Türkiye’de üretilecek. Daha önce İsrail’den alınan MILF-1 ve MILF-2 tipi cihazlar yaş haddinden iskartaya alınmıştı. Yerine gelecek tamamen Türk tipi hava aracı, terörle mücadelede büyük önem arzediyor.


Beyin takımının başında olan Efraim Agopoğlu, sistemin tamamen yerli yazılımla çalışacağını belirtti. Yaptığı açıklamada “ABD ve işbirlikçileri bize uçakların membâ kodlarını vermekten kaçınıyorlar, bu da oparasyonel olarak TSK’ni zaafa uğratıyor. Savaş anında görüntü kaydederken Pentagon’dan bir düğmeye basarak kamerayı, motorun emme sübapini ve sübapa bağli alt sistemleri etkisiz hale getirebilirler.” dedi.

Üretime hazır hale gelen sisteme Zimbabwe Silahlı Kuvvetleri’nin de (ZSK) ilgi gösterdiği biliniyor. Daha önce test amaçlı olarak Zimbabwe Hava Kuvvetleri'ne 2 adet prototip Aras Kargo ile yollanmıştı. Testleri başarıyla geçen uçaklar geri Türkiye’ye yollanmıştı. Geri yollanan uçaklar kısa süreli diplomatik kriz yaratmış, gelen kolilerin arasından çıkan kuduz karafatma Akıncı Jet Üssü’nde dehşet saçmıştı.

Hiç yorum yok: