24.11.09

Galaksimizin Yakın Tarihi

Yıldız tarihi: 225 6.K.S. (6 Kasım'dan sonra)
Olay: 2. büyük Wookie-Tatar husumetinin 400. yıldönümü kutlamaları

Hepimizin bildiği ancak hiç olmamış gibi davrandığı bu acı günün üzerinden tamı tamına 400 yıl geçti. Bu konu açıldığında yere birşey düşürmüş gibi yapıp onu arar Tatarlar. Birisi 225 6.K.S. dedi mi Wookie anaların içi sızlar. Bilinçli hamasi toplumunun üzerimize yüklediği sorumlulukların farkında olan biz Kule Piçleri geç de olsa bu kanayan yaraya parmak basmak için düğmeye bastık. Sağduyunun sesiyiz, biz tam Kule Piçiyiz.

O elzem döneme geri dönüp olayları tekrar gözden geçirmekte fayda var:

Sene 225 6.K.S, yani Evren tarihine damgasını vuran olaylı 6 Kasım'dam 225 ışık yılı sonra... İşçi ve barışçıl bir millet olarak tanınan o zamanların ferah ırkı Wookieler, kendilerine bölücü sarı mayolu karateci tarafından vaadedilen yeşil gezegen Al'gg uğruna Fenerbahçe Galaktik İmparatorluğu'na (FGI) resti çekmiş ve gemileri yakmıştı. Hatta tabir-i caiz ise köprüleri atmıştı. Sarı mayolu karatecinin bu vaadini hiçbir zaman gerçekleştirmeye niyeti olmadığını anlayamayacak kadar saf ve salak olan bu millet, anında taşa sapana davranmış ve kendi çaplarında bir direniş başlatmışlardı.

Aynı sene Galaksinin ta diğer ucundaki kısmi Tatar Yönetimi altında bulunan Ytong Sistemi'nin asşansölyesi Chlodwig zu Hohenlohe-Schillingsfürst kalleş bir suikaste kurban gitmiş, failler meçhul kalmış ve gerginlik tırmandıkça tırmanmıştı. Her zaman olduğu gibi basın da ibneliğini yapmış ve meydan bu tip kargaşalardan rant elde eden sosyo-politik akbabalara kalmıştı. Dönemin en azılı akbabaları olan Sami Yahudileri ise amansız bir anarko-militer kampanya başlatmış ve çevre gezegenlerin desteğini alarak asşansölyenin yerini doldurmak için bir anda kendi adaylarını avantajlı konuma getirmişlerdi. Ytong Sistemi'nin başkenti olan Sigmalfornebü Gezegeni'nde yapılan ara seçimleri Sami Yahudisi Valkeapääää Goldberg açık arayla kazanmış ve çok kısa bir sürede sinsi politikalarını birer birer yürürlüğe koymaya başlamıştı. Ne yazık ki Valkeapääää Goldberg'in gerçek niyeti çok sonra ortaya çıkacaktı.


Valkeapääää Goldberg meclise seslenirken

Sami Yahudileri iktidarı X-Bizans yöntemleriyle ele geçirdikten sonra Ytong Sistemi'ne hedef olarak galaksinin merkezindeki yeşil Al'gg gezegenini göstermiş ve 4 boyutlu uzay pusulasını bu yönde kurmuştu (4 boyutlu uzay pusulası konvansiyonel magic eightballun biraz geliştirilmişidir). Alelacele toparlanan ordu günde çift idman yapmak suretiyle kampa girmiş ve çakı gibi olana kadar da çıkmamıştı. Diğer tarafta sarı mayolu karatecinin gazıyla tutuşan Wookiler hiç darbe marbe yapmadan anında milletçe kenetlenmiş ve tecavüz dansına başlamışlardı. Günümüz koşullarında anlam verilmesi güç bir meditasyon ve idman yöntemi olan tecavüz dansı Abürjin Yerlileri tarafından inatla yaşatılmakta olan bir gelenektir.


Dönemin ileri gelen Wookieler'i

Ancak iki sistemin de hesaba katmadığı bir durum başlarına büyük işler açmak üzereydi. Galaktik Fenerbahçe İmparatorluğu'nun haber alma ve istihbarat sistemleri isyanların temeline inmiş ve yapılmak üzere olan hamleleri öngörmüştü bile. Büyük kaptan Ziya Şengül komutasındaki ordu ters kanattan gizli bir manevra başlatmış ve teknik üstünleklerinin marifetiyle herkesten önce Al'gg Gezegeni'ne varmıştı. Levazım birlikleri gezegeni demir ağlarla örmüş, füşyon toplarıyla donatılan gezegen bir nevi ölüm tuzağı haline gelmişti. Wookiler'i dakikalar içinde kolayca etkisiz hale getirebilecek olan füşyon toplarının Sami Yahudileri için ne denli etkisiz silahlar olduğunu çok iyi bilen büyük kaptan Ziya, gezegeni aynı zamanda bir para tuzağı haline de getirmişti.


Askeri deha: Büyük Kaptan Ziya Şengül

Sözde Wookie istilası, büyük kaptanın hazırlıklarını tamamlanmasını takip eden Şebi-ül Şeber ayının ikinci çeyreğinde resmen başlamıştı. Vişneler çiçek açarken gezegene yaklaşan Wookieler'in tecavüz çığlıkları taa çevre sistemlerden dahi duyulmuş ve ortama böyle pis, kekremsi bir terör havası yayılmıştı. Gezegene yaklaşırken hiç bir direnişle karşılaşmayan Wookieler mal oldukları için bir tuzaktan şüphelenmemişler ve zafer nağaraları eşliğinde inişe geçmişlerdi. Hanûka sebebiyle geciken ve istilayı zora sokan Sami Yahudileri ise Wookilerin gezegene inişinden ancak 5 dakika sonra harekete geçebilmiş ve bütün stratejik üstünlüklerini yitirmişlerdi. Bir anda taktik değiştirmek zorunda kalan Valkeapääää Goldberg tam kalkış esnasında hava kuvvetleri komutanına şu ünlü sözünü sarfetmişti: "Gemileri karadan yürütün!"

Büyük kaptanın teknik ve taktik dehası Wookiler'i 2-3 dakikada perperişhan etmiş ve Wookiler'in istila umutları daha yeşermeden anında bitmişti. Yüzyıllarca ışık yılı sonra Fenerbahçe Galaktik İmparatorluğu'nun karşısına sözde soykırım olarak temcit pilavı gibi binlerce kere çıkacak 2-3 dakika süren bu olayın detaylarına girmek yersiz olur. Sonuçta savaştır, olur.

Büyük kaptanın inanılmaz taktiği sa'at gibi işlemiş ve Sami Yahudileri gezegene yaklaşırken hiç ummadıkları kötü bir sürprizle karşılaşmışlardı.  Daha atmosfere girerken karşılarına çıkan kumarhane tabelalarının etkisinde kalan sözde kuvvetler bulutların altına iner inmez yüzeyi olası kumar imkanları için taramaya başlamıştı. Hatta efsaneye göre kutsal 17 geminin 4 tanesi heyecandan kendi kendine çarpmış ve yüzeyi göremeden işleri bitmişti. Yüzeyi bulan gemilerden inen askerler anında kumarhaneleri bulmuş ve kendilerini içeri zor atmışlardı. Bu esnada büyük kaptan Sami ordularını terhis etmek için düğmeye basmış ve bütün kumarhaneleri havaya uçurmuştu. Saniyeler içinde biten bu ikinci muharebeden de GFI ordusu çizik almadan sıyrılmıştı. Hepimizin tahmin edebileceği gibi Fenerbahçe düşmanları tarafından bu olay da sözde bir soykırım olarak nitelendirilmiş ve nasıl olduysa evrensel arenada yankı bulmuştur.

Olayları hatırladığımıza göre 400. yıl dönümü kutlamalarında olanlara dönebiliriz: Devamı sonra...

Bitmedi! Mevz-u bahis sarı mayolu karatecinin adını bilen ilk üç kişiye sürpriz ödül!

5 yorum:

Gajdop dedi ki...

hamza yerlikaya!

garagusak gaykayci dedi ki...

chuck norris. her seyi yapiyor da tekme atamiyor...

memedabi dedi ki...

malesef olmadı

garagusak gaykayci dedi ki...

uma türban

bokbıer dedi ki...

Un articulo increible...se nota q el autor es todo un artista ...no me cabe ninguna duda...llegara lejos como escritor ...esperemos que no tenga ningun problema con las autoridades turcas