30.11.09

Tarihte Bugün (4 Felafellah 1316)

100% Türk sermayeli ilk tüp bebek, Gebze Organize Sanayi bölgesinde üretildi. Çelik profil ve doğrama atilyesi sektörünün öncü şirketlerinden Öz Ergenekonoğulları Ltd. Şti.'nin kurucusu ve baş mühendisi İlteriş Özergenekonoğlu ve biyoloji öğretmeni kızı Asena Özergenekonoğlu'nun yıllar süren çabası, meyvelerini sonunda verdi. İlk yüzde yüz türk sermayeli sanayi tipi tüp bebeği nin dramı böylelikle başlamış oldu.

Eşşek yumurtası ve insan siperminin gizli bir oranda karıştırılıp düdüklü tencerede kısık ateşte 3 ay kaynamaya bırakılması esasına dayanan Fotosentez tekniğiyle meydana getirilen tüp bebeğinee, Türk gibi güçlü ve yılmaz olması için, eski türkçede
güzel yüzlü, insanı çarpacak derecede yakışıklı anlamına gelen Çopur adı verildi. 
                                                       

Çopur, daha memeden kesilmemişken

Türk Standartları Enstütütüsü Tüp Çocuğu İmalat Bakım ve Onarım bölümü şefi Kemal Kılıçdaroğlu, minik Çopur'un vaftiz töreninde ''Benim de adım Kemal, senin de adın Çopur. Bundan sonra senin adın Çopur Kemal olsun." diyerek minik tüp bebeği kutsadı. CHP gençlik kollarına kaydı hemen yaptırılan tüp bebek, daha 3 aylık olmasına rağmen düzgün türkçesiyle dikkatleri çekti. Törende duygulanan Türkiye Tüpçüler ve Futbol Adamları Sendikası onursal Başkanı Yıldırım Demirağlarören'in sahibi olduğu Tüpgaz A.Ş., Çopur Kemal'in lise sona kadar -dershane masrafları hariç- tüm eğitim masraflarını karşılamayı taahhüt etti. Üniversite sınavlarına Final Dergisi ile hazırlanması kararlaştırılan Çopur, Dönatalli Versacı'nın özel kreasyonu olan final şapkasıyla kameralara poz verdi ve zafer işareti yaptı.



Final dergisi sponsorluğunda gerçekleştirilen
"Çopur'a möral gecesi"nden bir enstantağne


Çopur Kemal Özergenekonoğlu, üniversite imtihanında başarısız olması sonucu sponsor desteğinden yoksun kalarak 19 yaşında sokaklarda ve okul önlerinde öğrencilere kaçak gaz doldurmaya başladı. Bir ara torbacılık da yapan Çopur, 12 kere tutuklandı ve bir keresinde 4 aylığına Samatya Çocuk Islah Evi ergen koğuşunda hapis yattı.


Hayatı boyunca ilk olmanın verdiği zihinsel, prototip olmanın verdiği fizikî dışlanmışlık duygusuyla yaşayan Çopur, hayatının en büyük hatasını Kazı Kazan'dan çıkan 500 milyonunu yatırım amaçlı kullanmak yerine, kendisine Brad Pits görünümü vaadeden Tunuslu sahte estitik cerrahı Adnan Oktay Babüna'ya kaptırarak yaptı. Samatya Ermeni mezarlığında hijyenik olmayan koşullarda ve paslı neşterle yapılan kaçak ameliyattan sonra sargıları açıldığında kendisine verilen sözün tutulmadığını gördü. Brad Pits tipi yerine piknik tüpü görünümüne büründüğünü gören Çopur cinnet geçirdi ve Petkim Gebze tesislerinde, sibobuna dayadığı ağızdan dolma beylik zippo çaknağını ateşlemek suretiyle, kendisi ve 50 metre yakınındaki bütün kimyasal tanker ve buna bağlı patlayıcı sistemleri havaya uçurarak, hayatına son verdi.



Estetik amalyattan sonra Çopur

Bu intehar, ülke ekonomisine ağır bir darbe vurdu ve 2001 yılında yapılan devalüasyön sonucu bir çok işyeri kepenklerini indirdi. Kaderin cilvesi olaraktan, kepenk indiren işletmelerden birinin de 11 kişiye kemek teknesi görevi yapan, öz babasının şirketi Öz Ergenekonoğulları Ltd. Şti. olması, bu öylüyü daha da trajik hale getirdi.

İntihar mektubunda devletin ve CHP'nin kendisine sahip çıkmadığını, eğer berezilyalı olsaydı şimdi milyon dolarlar alacakken sırf türk malı olduğu için toplumdan dışlandığınıi, kendisiyle aynı fiziğe sahip daha sonraki jenerasyonlardan bir çok pikniktüpü sınıfı tüp bebeğinin türkücülük yaparak geçimlerini sürdürdüğünü belirten Çopur Kemal Özergenekonoğlu, Petkim'e verdiği kaza kırım hasarından dolayı , gıyabında, o zamanın parasıyla 18 külçe altın cezaya çarptırıldı. Türk vatandaşlığından bakanlar kurulunun oy birliği ile aldığı karar ile çıkartıldı ve naaşı jilet yapılmak üzere Tuzla tersanelerine fahiş fiyattan satıldı.




İkinci ve üçüncü cenerasyondan türkücü piknik tüpü bebekler


Hiç yorum yok: