11.11.09

Tarihî Roman: Eşhebin Pençesinde (bölüm 5)

Eşhebin Pençesinde

Tekmili Birden 6 Kısım
______________________________________________

İlk Dört Bölümün Topu: BÖLÜM 1 | BÖLÜM 2 | BÖLÜM 3 | BÖLÜM 4


Dördüncü Böümün Özeti:

1999: Minik çocuklar cüney'in anlattıklarını korkuyla dinliyorlar. 
1996: Cüneyd uyanıyor. Atari salonu bomboş. Sokağa fırlıyor, hiç atari oynayacak çocuk yok. Her yer emekli albay ve Suat Teyzelerle dolu. Tam polis bunu alacakken manda kasa mersolu bir hayırsever onu arabasına alıp kaçırıyor. Bu hayırseverin adı Öskar Şindler.

______________________________________________

Öskar Şintler isimli bu zât; akranları arasında Demokrat Partili bir kasaba esnafı ve küçük hesapların adamı; yani tipik bir orta anadolu insanı olarak bilinirdi. Görünürde, Polatlı kırsalında inşa ettiği jeton fabrikası sayesinde köşeyi dönmüştü fakat gerçek böyle değildi. Babası öldükten sonra kendisine miras kalan mandırayı ve 9 baş montofon ineğini, jeton imalat hattı ve DP'nin ilçe teşkilatında tapu işleri sekreterliği pozisyonu karşılığında takas etmişti.


Montofon cinsi sanayi tipi inek

Jeton fabrikası pek iş yapmayıp neredeyse batma noktasına geldiyse de asıl parayı kırdığı DP ilçe teşkilatındaki yasa dışı aktivitelerine iyi bir sır perdesi işlevi görüyordu. Menderes'in iktidara gelmesiyle birlikte şahlanan rüşvet ve yolsuzluk sektörüne ilk yatırım yapan ve Türkiye'ye rus karısı ihracatını başlatan ilk girişimcilerdendi. Özellikle güney rusyalı (laz) tabir edilen Ukranyalı bağyanlara zaafı ardı. En büyük hayali olan bütün koca götlü türk kızlarını sınır dışı edip yerlerine ukranyalı kız getirme planlarını gerçekleştirmek için tüm servetini ve siyasi nüfuzunu kullanıyordu. Tam bu hedefini başarmaya ramak kalmışken talih rüzgarı yön değiştirdi ve Öskar, elinde sadece jeton fabrikasıyla kalakaldı: 28 Şubat muhtırasıyla parti kapatılıp Adnan Menderes ve Ziya Gökalp Malta'ya sürüldüğünde bütün siyasi nüfuzu ortadan kalkmıştı. Bu nedenle, gümrükte bekleyen ukraynalı bağyanleri Türkiye'ye kaçak sokma şansını kaybetti. O temiz kalbi yüzünden, kızların gümrükte ambarda telef olmasına dayanamayacapından kelli, kalan bütün parasını da onları tırlarla ukraynaya, ailelerine geri göndermeye harcadı. 5 parasız, yolsuzluk yapamayacak kadar aciz, hayata baştan başladı.

Ama bu yaşadıkları, onun kişiliğinde derin çatlakların hatta fay hatlarının oluşmasına neden olmuştu. Artık tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyeceğine, kuran ve nutuk'a el basarak Polatlı ADD temsilcisinin huzurunda yemin etti. Bütün dikkatini, kader kurbanlarını hayata döndürmekte bir araç olarak kullanacağı -ve elinde kalan tek varlık olan- jeton fabrikasına yoğunlaştırdı.


Anadolu Öskar Jeton Sanayi Hafriyat İnternet Kafe üretim hattı

Tam bu sıralarda Teşkilat-ı Mahsusa komutanı Kunter Eastwood, hain bölücü planını uygulamaya sokmuş ve Eskişehir'deki tüm atari salonlarına Kristal Gece adı verilen bir eş zamanlı katliamlar silsilesiyle el koymuştu. Atarici çocuklar, sabun yapılmak üzere trenlerle Hacı Şakir fabrikalarına gönderiliyordu. Özkar Şindler, 4 aydır midesine bir şey girmeyen Cünêyd'e seyyar satıcıdan bir sucuk ekmek aldı ve anlatmaya devam etti.

Yeni hayatında iyilik timsali olacağına kuvayyi milliye hamaseti üstüne yemin etmiş olan Öskar, darbe sonrası sözde soykırımdan kurtulan bir kaç çocuğu jeton fabrikasında işe aldı. Çocuklar gündüzleri ve geceleri, çift vardiya köle gibi overtime ücreti almadan çalışıyorlardı. Ama en azından başlarını sokacakları bir çatı vardı. Öskar'ın jeton fabrikası, stratejik ve jeoplatik konumunun yardımıyla (tarihte Maverahünnehir olarak bilinen Sakarya Çayı ve Polatlı deresi arasında kalan üçgenin ağırlık merkezinde kuruluydu) bir anda Teşkilat'ın sahip olduğu atari salonu tekelinin en büyük jeton tedarikçisi oluvermişti. Teşkilat'ın verdiği parayla, Teşkilat'ın sürdüğü çocukları besliyordu Öskar Şindler. Yani bir nevi, bir teşkilat çocukları sjşsşikiyordu bir Öskar Teşkilat'ı sjşsşikiyordu.....


.............BÜYÜK FİNAL YARIN KULE PİÇİNDE!

1 yorum:

Modern Tesis dedi ki...

lutfen elini cabuk tut biz okurlarina aci cektirme