5.11.09

Yurtdışı Haber Merkezi

Bahşiş Çılgınlığı

İsveç’in Kopenhakk’ şehrinin Malmö kasabası Gazi Gustav Caddesi’nde, bahşiş zarfı almak için gelin arabasının önünü kesen çocukların yaşadığı büyük tehlike çevredekilere adeta korkulu anlar yaşattı.

-Zenci Çocukların Ölümle Dansı-
Gazi Gustav Caddesi’ndeki bir ausfartta yavaşlayan Vôlvö marka gelin arabasının önü bahşiş zarfı almak isteyen 3 Somali asilli çocuk tarafından kesildi. Sürücünün yoluna devam etmesi bile çocukları yıldırmadı. Yaşları 7- 24 arasında değişen çocuklardan birisi hareket halindeki aracın ön kaputunun üzerine yattı, diğerleri de arabanın içine monoton kokteyli atarak çılgın sürücüyü yavaşlatmak istediler.
Yoğun trafik içinde bu halde yaklaşık 0,01 im (İsveç mili) ilerleyen aracın şoförü sonunda pes etti ve çocuklara içinde 50’ser DKK (DeKeKe, Danimarkaca’dan çevirisi: Danimarka yeni lirası) bulunan bahşiş zarflarından verdi. Çevredekilerin şaşkın ve korku dolu bakışları arasında gerçekleşen bahşiş macerası çocukların mutluluğuyla sona erdi.
Bu tehlikeli olay tam sona ermiş derken, tanık oldukları stresli dakikalara dayanamayan 3 İsveçli vatandaşın olaydan sonra hayatini kaybetmesi haberi gündeme bomba gibi düştü. Vatandaşlardan 2 sinin İsveçli depresif emo genci olduğu ve kendini intihar ettiği açıklanırken. Diğer vatandaşın ise oldukça yaşlı olduğu, maalesef camdan sarkarken kafasının ağır bastığı ve aşağı düştüğü açıklandı.
İsveç basını tarafından yakin ilgi gören olayın ardından, araba onu kesme geleneğinin son 15 yılda İsveç’te iyice yaygınlaşmaya başladığı dedikoduları halk arasında ve bazı çevrelerde konuşulmaya başlandı bile. Sözde geleneğin İsveç’e gelmesinden sorumlu tutulan dünyaca ünlü pizza virtüözü Bozo Turkyilmaz’i (39) –Bono Bozo- Liseberg senlik merkezindeki ramazan çadırında yakaladık. Gazetemize sok açıklamalarda bulunan BT su sözleri sarf etti: “Benim Malmöy’le işim olmaz. Göteboriliyim ben; kanımı kesseniz mavi beyaz akar, bir de kırmızı. Ben Fransızları -3 saniye bekledi tavana bakarak- 97’de siktim. 90’lı yılların başında Türkiye’ye top-sakalı ilk benim getirdiğim doğru. O zaman her şeyi yapıyordum ama tekme atamıyordum, Latin tanıdığınız var mı bizi bir feste çağırsanıza.” Bu anlamsız ve sok edici açıklamaların ardından BT, ”Biji Yötebori” sloganları eşliğinde Liseberg Lunaparki’nda çalışan dünyaca unlu pilanjör ustası Ravelli’ye şut çekti. BT, kazandığı 3 paket Malboroyla basın mensuplarına poz vermeyi de ihmal etmedi.
-Bozonun Liseberg ziyareti gövde gösterisine dönüştü-
Gece boyunca Göteborg belediyesi Liseberg Lunaparki ve Fest alanında şansı yaver giden ve kura sonucu kazandığı 3kglik maraba çikolatasını da basın mensubu arkadaşlarımıza ikram eden BT, yaptığı ”Vilken Sos” esprisiyle de adeta çevredekilere neşe dolu anlar yaşattı.

Kule Piçi Haber-Götebori Fest Alanı

Hiç yorum yok: