12.11.09

Son Haber

Malatya Belediyesi Misil Güçleri (MBMG) ve Malatya Turgay Şeren Komutanlığı (MTSK) arasında kanalizasyon problemi yüzünden geçtiğimiz Nisan ayında başlayan husumetin sonlandırılması için taraflar bugün büyük bir adım attı.

Malatya Panterleri diye de bilinen MTSK’nın bütün atıkları-affedersiniz büyük abdest-, MBMG bölge sınırında bulunan göle atılıyordu. Göl havzasındaki taş miktarının giderek artması sonucu gol suyu taşmış ve çevredeki bağlık sit alanlarına büyük zarar vermişti. İddialara göre olay; Panterlerin Zambiya Silahlı Kuvvetleri (ZSK) ile yaptığı Exchange programı sonrası bölgeye gelen 1000 kadar Zambiyalı askerin, büyük abdest sonrası kıçlarını sildikleri taşların kanallar ve bunlara bağlı alt sistemlerle göle ulaşması sonucu oluşmuştu. Bu iddialar, Taraf gazetesinde yer alması sonucu gündemde adeta patriot etkisi yaratmış, haber sonrası MBMG basın sözcüsü Bülent İmdat’ın polis imdat programına yaptığı ”Ne Malatya panteri, Malatya pötturgesi” açıklamaları taraflar arasındaki iplerin iyice gerilmesine yol açmıştı.


Malatya halkı tarafından istenmeyen Zambiyalı bir askerin koğuştaki içler acısı hali
Gecen 6 aylık gergin süreç sonrası, bugün sabah saatlerinde taraflar arasında yapılan ikili görüşmeler olayı nihayet tatlıya bağladı. MBMG karşı taraftan bok parası olarak 1 Çuvalcı, 1 ABD’li, 7 ton snüs ve göle liman talep ettiği bildirildi. MTSK yetkilileri: ”Söz konusu istekler karşılanacaktır. Halkımız artik rahat uyuyabilir” açıklamasında bulundu.
Malatya er, erbaş, çavuş ve başçavuş gazinosunda yapılan yemekli davet sonrası, MTSK, MBMG ve ZSK üyeleri bir araya geldi ve sabah saatlerine kadar zeybekten jitem halayına kadar bütün milli dansları niyaz eylediler.

Gecenin sonunda sahne alan Malatyalı rapçi Fuat Ergin freestylıyla dinleyenlere adeta duygulu dakikalar yaşattı :

Bonobo 1 panzer rapin yolcusu
hiphopun olamaz sağcısı solcusu
oz ta$ıdır boz ka$ıdır bacakla yardırır,
Kaldırımla çene kemiğini tanıştırır ortam
karıştırır düşman barıştırır mimik yarıştırır
En birinciliğe yakıştırılır.
Kemiklerinin kireci topraklara karılır
Rap arınır baş ağrıtır
Tırtıl kelebek olurkızlara korurum merkezde sorurum
Yüzlere tutulan ı$ık gözlerimi alır
Karıncadır kulak zarını deşen
Kuva-i göbek batı Malatya çıkartmasıdır.
Gel dövme yaptır ağzın burnun dağılsın
Hacep çağırsın çağır aşsın bağırsın
Bu dünya kanatsın seni hiphop yaksın
Çok asker ölecek ama sonunda bizim olacaksın
Gerçekleri dinleyip tozpembe rüyalardan uyanacaksın!




Hiç yorum yok: