16.12.09

İnkilap Tarihi Dersleri (6)

İkinci Dünya Meydan Muharebesi

- Son Bölüm -


Tekmili Birden Çok Kısım

Yazan: Gajdop & Modern Tesis
_________________________________________________
Hindex:
   4. Moskova'nın Fethinin Sonuçları
Savaşın Ardından
_________________________________________________


Dünün Özeti, Günün Özeti:
Stalingrad ve Kamçatka üzerinden iki kol halinde Moskova'ya yürüyen şanlı Nazi ordusu, 53 gün süren kanlı kuşatma sonucunda, gök yüzünde beliren mübarek bulutun da katkısıyla Moskof elini fethetti. Stalin Kızıl Meydan'da sallandırıldı. Orhan Paşa, kukla bir hükümeti Rus elinin başına atayarak savaşı noktaladı. Peki dünyanın diğer ülkeleri bu olaylara nasıl tepki verecekti?
_________________________________________________


4. Moskova'nın Fethinin Sonuçları



Moskova'nın düşmesi ve sözde serok Stalin'in idamının ardından Sovyetler Birliği'nin diğer yörelerinin savaşma azmi kalmamıştı. Bütün şehirler Hitler'e bağlılık yemini ettiler. Böylelikle, Rusya vatan toprağı haline geldi ve ikinci dünya savaşının silahlı propoganda kısmı sona ermiş oldu.

Dünyada söz sahibi olan ve o ana değin "Aman Naziler bize bulaşmasın" diyerek kaypaklık eden İngiltere, korku içinde kaderini bekliyordu. Bu beyaz götlü, mor dudaklı pis halkın korkuları gerçekleşmedi ve İngiltere tek kurşun sıkmadan ele geçirildi. Direnç göstermesi beklenen tek ülke olan İngiltere'nin savaş görmeden Nazi toprağı olması, Türk Alman devletinin salt askeri gücüyle değil teknolojik üstünlüğüyle açıklanabilir. Orhan Paşa'nın aslen Moskof kuşatmasına sipariş ettiği fakat muharebeye yetişemeyen gizli bir silah, İngiltere'nin şartsız teslimiyetini getirdi. Macar bir bilim adamı olan Urban Usta'ya döktürülen atom bombası, İngilizlerin kel devlet adamı Churchill'i korkuttu. Bu silaha karşı hiç bir şansları olmadığını idrak eden Churchill, İngiltere kralını teslim bayrağı çekmeye ikna etti. Kendisi de bir Türk dostu olan kral ikinci Elizabet, Hitler'e gönderdiği mektupla, İngiltere'nin bir türk ili sayılması ve ana dilde eğitim hakkının korunması karşılığında teslim olmayı kabul etti. Hitler,   İngiltere'yi bir Türk vilayeti yapan Lozan Antlaşması görüşülürken, arkasından sinsice yaklaştığı Churchill'in ensesine bir adet eklemeyi ve şakacı yönünü sergilemeyi de ihmal etmedi. 



İngilizlerin kel siyaset adamı Churchill



O zamanın diğer bi kayda değer devleti olan Amarıka Birleşik Devleti ise tamamen ekönomik üstünlüğe endeksli finansal sistemler aracılığıyla ele geçirilmiştir. Türk Alman imparatorluğunun yükselişiyle dövize boğulan Galata esnafı, Amarıkan pazarını mallarıyla ele geçirdi ve Galata esnafının taktikleriyle mücadele edemeyen Amarıkalı tüccarlar mallarını ve şirketlerini bir bir Türklere kaptırdılar. Böylece ekanomisi Türkleşen Amarıka da türk topragı sayıldı. Amarıkan ekonamisinin bağrı diye nitelendirilen Kaliforniya eyaletine, eski SS subayı Arnold Schwarzengger müstemleke valisi olarak atandı ve bu ekönmik sömürge durumunun kalıcılığı güvence altına alındı. Ayrıca, tüm dünyaya gözdağı verme amacıyla, Fransa'da bulunan Reno plastik işletmelerinin fabrikaları, son çivisine kadar söküldü ve Gebze'ye taşındı. Otomotiv sanayiinin öncüsü olan Gebze Motor (GM) şirketi de bu fabrikanın ekipmanını kullanarak filizlenmiş ve ilerleyen yıllarda dünya pazarını ele geçirmiştir. 

Dünya Savaşı, sadece stratejik dengeleri değil, aynı zaman da demografik dengeleri de altüst etti. St Petersburg isimli Rus obasında yaşayan bütün kızlar Antalya'da kurulan Atatürk Toplama Kampı tesislerine nakledilirken, Türk kızları ülkeden çıkartılıp Moğolistan bozkırlarına sürüldü. Bu sayede gittikçe güzelleşen Türk ırkı, nice nesiller boyu türünün devamını sürdürmeyi garanti altına aldı. Anadolu'ya yerleştirilen Rus kızlarının toplama kampında geçirdikleri o zor ilk aylar boyunca üstlerinde mübarek bir bulutun dolaştığı ve gelinlerimize göz kulak olduğu görgü tanıklarının gözlerinden kaçmadı.

Alman ve Türk nazilerinin savaş sırasında yazdığı kahramanlık destanları bugün bile bir çok yöresel türkü ve folklorde yer bulmaktadır. Moskova kuşatması sırasında şehit düşen Kırım Tatarları'nı anmak için Murmansk'ta inşa edilen görkemli Meçhul Asker anıtı ve bu anıtın güneye bakan yüzündeki manzume, bunun en güzel örneklerindendir.


Murmansk'taki Meçhul Tatar Askeri Anıtı. 
Yerel dil İznıtça yazanlar:
Ataydan kalgan bizge: Etli, maylı, kamuraş
Köbetemen katlama, lakşa, cantık, tataraş




Son olarak, Alman türk İslam kültürünün bütün dünyaya yayılması ve dünya üzerindeki kalan toprakların savaşmaksızın, kültürel yolla Nazi devletine katılmasını sağlamak amacıynan, Tevhid-i Tedrisat kanunu çıkarılmıştır. Bu kanun uyarınca, dünyanın dört bir yanında abi evleri ve dinci okulları açılmış, her yıl düzenlenen Almanca Olimpiyatları vasıtasıyla dünyadaki Alman birliği daha da sıkılaştırılmıştır. 



Savaşın Ardından



Görkemli Moskova zaferi ve sovyetlerin teslim olması sonucunda, büyük komutan, çöl aslanı Orhan Pamukoğlu, Hitler tarafından Orfeldmareşal rütbesine yükseltildi ve genelkurmay başkanı yapıldı. Hitler'in emriyle, savaşın bitişini ve Moskova zaferini kutlamak için, Orhan Paşa'nın memleketi ve devletin bir anlamda kuruluş yeri olan Nazilli'de görkemli bir Naziye Moral Gecesi düzenlendi. Zamanın en büyük ve popüler sanatçılarından Berdan Mardini, Selami Şahin, Mahmut Tuncer ve Helmut Kohl şarkılarıyla izleyenlere felekten bir gece geçirtti. Heinrich Himmler eşiyle şarkılara eşlik ederken, Goebbels ile eşi arasındaki soğukluk gözlerden kaçmadı. Zafer kutlamalarını daha da kutlu hale getiren bir olay ise süpriz bir düğün oldu. Savaş kahramanlarından, dişi Red Baron diye bilinen pilot Sabahat Gökçek ve Luftwaffe komutanı Göring, imam nikahı kıydıklarını açıkladılar. Tebrikleri tek tek kabul eden çifte en güzel hediyeyi "Gelinin soyadını değiştirmesine de gerek kalmadı. Neredeyse aynı soyadlarınız. Sabahat IsGoingToSee, Hermann IsSeeing" espirisini patlatan Selami Şahin, taze çifti gülmekten kırıp geçirerek verdi.

Törenin bu eğlenceli dakikalarından sonra, Gazi Orhan Paşa kürsüye geldi. Savaşın zalimliğinden ve yitirilen onca candan bahseden Orhan Paşa bir ara göz yaşlarına hakim olamadı. Orhan Paşa konuşurken, kalabalığın hemen üstünde, ak ve pak, bir mübarek bulut zuhur eyledi. Şimdiye kadar kazanılan bütün türk zaferlerinde ortaya çıkan bu bulut, bir kez de Orhan Paşa ve subaylar zaferlerinin tadını çıkarırken onlara eşlik ediyordu. Orhan Paşa buluta doğru baktı ve savaş tarihine geçen sözlerini sarfetti: "Veni, vidi ,vici!". Tezahüratlar, alkışlar ve mübarek buluttan kopup düşen bir kaç yağmur damlası arasında hıçkırıklarına zor hakim olan Çöl Aslanı, bir çocuk gibi kırılgan, davetlilerden savaşta hayatını kaybeden 300 Nazillili için 300 saniye saygı duruşunda bulunmalarını rica etti. Nazilli'nin gururu, Türk Alman Nazi devletinin onuru olan bu şehit birlik için göz yaşları sel oldu aktı 300 saniye boyunca. Hıçkırıkların feryatlara, feryatların ağıtlara karıştığı, belki de dünyanın en uzun 300 saniyesi boyunca saygıyla anıldı 300 Nazillili. Ve, o askerleri hep kollamış olan bulut, o mübarek bulut, belki de ilk kez koyverdi kendini. Alçaldı.... alçaldı... Kalabalığın üstünü örtmüyordu artık ipekten bir örtü gibi... Kalabalığın tam ortasında, insanların arasındaydı artık. Sahneye doğru hareketlendi ve orada toparlandı bulut. Ve bir insan silüetine büründü. 


O mübarek bulut, Hakkı Bulut idi.




Savaşı Türk Alman devletinin kazanmasında belki de en önemli etken; o mübarek (Hakkı) Bulut




1000 yıllık reich'ın tarihi, işte böyle yazıldı.......




- SON - 

1 yorum:

memedabi dedi ki...

allah belanizi versin