14.12.09

İnkilap Tarihi Dersleri (4)

İkinci Dünya Meydan Muharebesi


Tekmili Birden Çok Kısım
Yazan: Gajdop & Modern Tesis
_________________________________________________
Hindex:
Backgurant
Giriş
   1. Savaşın Başlangıcı ve İlk Fetihler
   2. Sarıkamış Meydan Muharebesi
       2.1 Sarıkamış Muharebesinin Sonuçları
Büyük Doğu Cephesi
   1. Stalingrad Muharebelieri
        1.1 Birinci Stalingrad Muharebesi
        1.2 İkinci Stalingrad Muharebesi
   2. Büyük Taarruz
        2.1 Büyük Taarruz Öncesi Gelişmeler
        2.2 İzmir Süikastı
        2.3 Büyük Taarruz Hazırlıkları
_________________________________________________


Dünün Özeti, Günün Özeti:
Volga kırsalındaki kanlı Stanlingrad Muharrebeleri, cihan harbinin seyrini değiştirmişti. 300 Nazillili'nin kahramanca cengi sayesinde turan bozkurt taktiği işe yaramış, Rus Sovyet Komünüst ordusunun büyük kısmı imha edilmişti. Nihal Atsız, doğu cephesi komutanı olarak büyük sükse yapmış, halkın ve bürokrasinin sevgilisi olmuştu. Moskova'ya yapılacak bir saldırı savaşın sonunu getirebilirdi. 
_________________________________________________


2.  BÜYÜK TAARRUZ


2.1. Büyük Taarruz Öncesi Gelişmeler


İkinci Stalingrad muharebesinde alınan Türk Nazi galibiyeti, savaşın bir sonraki adresini tartışmaya mahal bırakmayacak şekilde ortaya koymuştu: Moskof eli. Rusların sözde başkentini almak demek, savaşı bitirmek demekti. Hitler'in gönlünden geçen, bir an önce saldırıp Sovyetler'i kendilerini toparlamalarına fırsat vermeden alaşağı etmekti. Fakat Nazi kuvvetlerinin de aniden saldırıya geçecek mecali yoktu. Milyonlarca şehit verilmiş, ordunun en elit kuvveti olan 300 Nazillili yekten kaybedilmişti. Yaraları sarmak ve çıkartılan Takrir-i Sükûn kanunu yardımıyla zorla silah altına alının fedakar Türk ve alman gençlerinden yeni birlikler oluşturmak amacıyla, büyük taarruz askıya alındı. Ruslar da sağdan soldan topladıkları kuvvetlerle Moskova'nın batısına yığınak yapmaya başladılar. Büyük savaş yaklaşıyordu. Ancak Nazi Cumhuriyeti iç huzursuzluklar ve bölücü faaliyetlerle çalkalanıyordu.

2.2. İzmir Suikastı

Büyük Taarruz'a kadar geçen bu hazırlık dönemi Türk Alman İslam birliğinin temellerinden çatırdamasına yol açan tatsız olaylara sahne oldu. 21 Eylül günü, İzmir'i ziyaret eden ulu önder Hitler'e suikast girişiminde bulunuldu. Mehmet Ali Ağca kod adlı Efraim Agopyan isimli ermeni yahudisi bir genç, boynuna çelenk takma bahanesiyle yanına kadar sokulduğu Hitler'e, beylik tabancasıyla 4 el ateş attı. Teşkilat-ı Mahsusa başkanı ve Hitler'in yakın koruması Topel Othman erken davranarak saldırganın üstüne atlamasa, belki de Hitler öldürülecekti. 



Hitler'in yakın koruması, İzmirli fedai Topal Othman


Kıskıvrak yakalanan Agopyan, işkenceli sorgusunda, ulu führere yapılan süikast girişiminin tüyler ürperten ayrıntılarını bir bir açıkladı. İnsanın kanını donduran bu komple teorisi uyarınca, Türk Alman Nazi devletinde Hitler'e şirk koşan bir oluşum filizlenmişti. Kendilerine Ergenekon Putsch Sözde Terör Örgütü adını veren bu hizip; Alman ırkının Kreuzberg dağını eriterek dünyaya yayılmasına vesile olan Alman Kurdu cinsi Aßena isimli köpeği de sembol olarak seçmişlerdi.


Hitler'in, milli mücadele yıllarından beri silah arkadaşlığını yapan, yanında omuz omuza çarpışan yakın çevresinden bir çok kişi bu suikast planının parçasıydı. Agopyan, azmettirici olarak şu isimleri verdi: Recep Peker, Ernst Röhm, Burhan Çaçan ve Kahtalı Mıçı. Nihal Atsız'a olan yakınlıklarıyla bilinen bu hizibin Hitler'in emriyle tutuklanmasını Nihal Atsız sert tepkiyle karşıladı. Köprüleri atan Atsız, Hitler'e meydan okudu: "Eğer sen şansölyeysen odrunun başına geç. Yok eğer ben şansölyeysem ordunun başına geçmeni emrediyorum" dedi ve Hitler'i, suikast davası sanıkları serbest bırakılmazsa sine-i millete dönmekle tehdit etti. Nihal Atsız aleyhine kanıt bulunamadığı için Hitler, Atsız'ın blöfü karşısında çaresiz kalmıştı.


Bölücü Ergenekon Putsch terör örgütünün siyasal kanadı olan Ergenekon Partisi'nin sözde amblemi (gaynak: içmihrak)

Fakat ertesi gün, Berlin Cumhuriyet Savcılığı emriyle suikastın organizatörlerinden Kahtalı Mıçı'nın evine yapılan baskında ele geçirilen darbe günlükleri sayesinde, Nihal Atsız'ın suikasti ve Ergenekon Partisi'nin bölücü aktivitelerini desteklediği ortaya çıktı. Ernst Röhm de işkence altında verdiği ifadede olayların bütün sorumlusnun Nihal Atsız olduğunu itiraf etti. Bu gelişmeler üzerine Hitler'in talimatıyla Nihal Atsız tutuklandı. Jet hızıyla kurulan Nürnberg İstiklal mahkemesi tarafından bütün suikastçilerle birlikte idamına karar verildi ve Ergenoken Putsch terör örgütünün siyasi kanadı Ergenekon Partisi kapatıldı. Hitler'e rakip olabilecek tüm Naziler ve özellikle son Stalingrad zaferiyle halkın gözünde iyiden iyiye güçlenmiş olan Atsız, bu sayede bir gecede ortadan kaldırılmış oldu. Atsız ve yandaşlarının tasfiyesinin ardından, Hitler'in emriyle, sivil bir oluşum olan Nazi Ocakları kuruldu ve örgütün başına İsmail Türüt getirildi. 


Nihal Atsız'ın son sözleri "Evlad-ı Aßena'yık, ayıptır, zulümdur." oldu. Yol arkadaşı ve akıl hocası Atsız'ı temizleyerek iktidarını perçinleyen Hitler'in, idam gecesi, üzüntüden bir büyük şınapsı tek oturuşta içtiği ve ertesi gün kanamalı bağsur çıkardığı söylenir. 


2.3 Büyük Taarruz Hazırlıkları


Siyasi arenada bunlar olup biterken, ulu führer askeri hazırlıklara son sürat devam ediyordu. En az şehit düşen Nazilli taburu kadar cengaver ve elit bir birlik yetiştirilmesi için SS ocağına emir verdi. O kadar yetenekli ve savaşkan genç bulmak savaş şartlarında kolay olmadığından, poropagonda bakanı Goebbels'in tekniklerine ihtiyaç duyuldu. 



Nazi Cumhuriyeti Peropoğanda Bakanı Orhan Veli Göbels


Bu amaçla, kanlı geçen Stalingrad cephesinde verdiğimiz şehitlerin cenazesi adeta bir gövde gösterisine dönüştürüldü. Üstüste yapılan, halkı galeyana getirici nitelikteki hamasi konuşmaların ardından, halkın sevgilisi  Çöl Aslanı Orhan Pamukoğlu sözü aldı. Tam sahneye kurulan kürsüden halka hitap edecekken, gökyüzünde gene o mübarek bulut belirdi. Mübareket bulutun üstüne yansıyan gamalı üç hilal figürüne büyülenmişçesine bakakalan halk, Orhan Paşa'nın tarihi "Karma ekonomi çok önemlidir!" başlıklı konuşmasını (Geselschaft der osmanien reich vol 2.) can kulağıynan dinledi. Çöl aslanı, konuşmasının son anlarında, artık kendi sesini bile duyamaz olmuştu halkın alkışlarından ve kan istiyoruz dercesine hezeyanından. "Güçlü Wehrmacht, güçlü Türkiye", "Hitler'e uzanan eller kırılsın", "Nazi Cumhuriyeti Türk Almandır, Türk Alman kalacak" sloganlarıyla Hitler'e olan bağlılığını ifşa eden kalabalıklar daha sonra kitleler halinde, Nazilli SS Kışlası'na doğru yürüyüşe geçtiler. Yaşı tutan, genç yaşlı herkes "Hepimiz SS'iz, Sovyetler'e yeteriz!" diye marşlar söyleyerek silah altına alınma talebinde bulundular.


TV'lerde banttan yayınlanan bu çoşkulu mitingi müteakkip, orduya asker yazılan gençlerin sayısında patlama yaşandı ve Der Reich, son saldırı için gerekli asker gücünün bir kısmını tatbik etmeyi bu sayede başardı.




Yarın: Büyük Taarruz! Naziler Moskof kapılarında. Savaşın sonu yaklaşıyor mu? Orhan Paşa, 300 Nazillili'nin yerini doldurabilecek mi? 


Hiç yorum yok: